Stiri

Piata voluntara de CO2

Orhideea Residence & Spa – primul hotel verde din Bucuresti care isi compenseaza emisiile de CO2

Comunicat de presa, București, 1 octombrie 2015

Orhideea-Residence-Spa-20150908

Orhideea Residence & Spa, cel mai mare Aparthotel și Spa din București, a semnat un contract pe doi ani cu Allcot Group din Elveția pentru a măsura și compensa emisiile sale anuale de gaze cu efect de seră.

În 2014, Orhideea Residence & Spa a generat în atmosferă o cantitate de 418 tCO2e (tone de dioxid de carbon sau echivalent), în principal datorită consumurilor de energie electrică și termică. Măsurarea amprentei de carbon și compensarea emisiilor de CO2 este o parte componentă a unei strategii mai ample a operatorului turistic, de dezvoltare durabila, care a implicat deja înlocuirea becurilor incandescente cu cele cu LED-uri, cu un consum redus de energie, precum și sortarea deșeurilor și îmbunătățirea utilizarii hârtiei în cadrul companiei.

Toate aceste acțiuni cumulate, realizate de către unul dintre cele mai importante centre de cazare cu spa din România, au rezultat intr-o cantitate de 15 kg CO2e pe noapte, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din media națională românească a emisiilor de CO2 pentru hoteluri.

„Acest obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 este o parte a dorinței de a crește confortul clienților noștri. Orhideea Residence & Spa este cel mai mare Apartahotel și Spa din București. Cel mai mic apartament este de aproximativ 80 mp și cel mai mare are peste 300 mp. Pentru clienții responsabili, dimensiunea mare a acestor camere poate cauza disconfort intelectual. Cu toate acestea, atunci când știi că amprenta de carbon legată de șederea ta, fie ea in scop de business sau de vacanța, a fost compensată de hotel, sejurul la hotelul nostru devine mai atractiv. Prin urmare, am ales să investim în acest proiect de compensare a emisiilor de carbon generate de Orhideea Residence & Spa pentru confortul clienților, dar și dintr-un spirit avangardist”, a declarat Dragoș Penca, administrator la Orhideea Residence & Spa.

Proiectul ales de Orhideea Residence & Spa pentru a compensa emisiile inevitabile de gaze cu efect de seră este un proiect forestier, care protejează pădurea, dar și fauna din zona respectivă. Strategia „emisii de carbon zero” a fost implementată în România cu ajutorul Carbon Expert, partener oficial Allcot pentru Europa de Est. Programul de sustenabilitate Allcot, promovat în Europa de Est de Carbon Expert, oferă companiilor soluții pentru gestiunea poluării și creșterea eficienței în exploatare. Proiectele sustinute de Allcot si Carbon Expert sunt recunoscute de Organizatia Natiunilor Unite si certificate de verificatori autorizati, precum Tuf sau Lloyd Register.

„Proiectele noastre pentru operatorii economici din Europa de Est, de reducere voluntară a poluării, sunt premergătoare politicii internaționale a ONU pentru reducerea obligatorie a poluării. Ceea ce astăzi este voluntar la costuri minime, mâine va fi obligatoriu, la costuri mult mai mari. Exemplul cel mai concludent este dat de marii poluatori din România: termocentrale, fabrici de ciment etc., care înainte de introducerea schemei obligatorii de reducere a poluării și-au implementat, voluntar, diverse tehnologii contra poluării la costuri net inferioare operatorilor care au făcut acest lucru în ultimul moment, sub presiunea sancțiunilor guvernamentale. Un lucru este clar: poluatorul plătește. Noi venim cu soluții pentru diminuarea acestor costuri”, spune Casiana Fometescu, Carbon Expert.

“Allcot este încantat de parteneriatul cu Orhideea Residence & Spa în călătoria lor spre durabilitate, care vizează emisii zero cu costuri operaționale reduse. Intrarea pe piața românească este un obiectiv strategic clar al nostru, așa că această colaborare cu Carbon Expert și Orhideea Residence & Spa este foarte atractivă pentru noi.” Alexis Leroy, CEO, Allcot.

For English version, please press here.

 

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator