Proiecte de Dezvoltare Durabila

In scopul reducerii amprentei de carbon a afacerii dumneavoastra sau evenimentelor pe care le organizati, Carbon Expert va selectiona împreună cu dumneavoastră proiectele voluntare de reduceri de emisii de gaze cu efect de seră astfel încât acestea să corespundă intențiilor dumneavoastră de a asigura beneficii socio-economice unor populații sărace din țări în curs de dezvoltare sau mai puțin dezvoltate.

Rolul nostru este de a oferi proiecte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, certificate în conformitate cu cele mai înalte standarde în vigoare și verificate de auditori independenți. Proiectele noastre sunt recunoscute de catre Organizatia Natiunile Unite, precum si de prestigioase organizatii internationale, precum Gold Standard si Verified Carbon Standard.

Carbon Expert va ajuta in calculul amprentei de carbon al afacerii Dvs, precum si in compensarea sau neutralizarea emisiilor CO2 generate de activitatile pe care le desfasurati. Va putem, de asemenea, neutraliza amprenta de carbon a evenimentelor (team-building, conferinte, forumuri, spectacole etc) la care sunteti organizator sau participati.

Printre proiectele voluntare de reduceri de emisii de gaze cu efect de sera pe care Carbon Expert le sustine in afara tarii, mentionam proiectele din Africa (“Cookstove project” in Malawi and “Water Benefit Project”).

Proiectul forestier REDD din Brazilia

rmdlt-smallProiectul REDD (Reducing Emissions from Deforestration and Forest Degradation) din Brazilia cuprinde 200.000 hectare de padure si teren, fiind certificat de catre Verified Carbon Standard. Acesta este un exemplu perfect pentru proiectele pe care le promovează Carbon Expert, împreună cu partenerul sau, ALLCOT Group din Elveția, unul din investitorii importanti ai proiectului.

Proiectul a realizat cu succes certificarea privind reducerile de emisii de CO2 de catre Verified Carbon Standard (VCS), obtinand o certificare suplimentară CCBA (Climate, Community and Biodiversity Alliance), ca urmare a beneficiilor sale pozitive sociale asupra comunităților locale.

Susținem partenerul nostru elvețian, în rolul lor de a maximiza vizibilitatea proiectului în Europa de Est, prin activități de marketing și pentru a aduce proiectul pe piață într-un mod durabil, ceea ce este crucial pentru introducerea cu succes a unui proiect mare în piață.

Link-ul proiectului in Registrul Markit din Londra:

http://mer.markit.com/br-reg/public/project.jsp?project_id=100000000001652

Esti interesat de reducerea amprentei de carbon? Contactati-ne pentru a discuta detaliile specifice activitatii Dvs.

 

CO2 Calculator