Reducerea sau neutralizarea amprentei de carbon in practică

Va puteti reduce amprenta de carbon (CO2) prin alegerea de a participa la finanțarea unui proiect într-o țară mai puțin dezvoltată.

De exemplu, cu ajutorul investiției dumneavoastră se vor salva sau economisi emisii de CO2, cu un volum de dioxid de carbon sau echivalent identic cu cel produs de gospodaria dvs., produsele, transportul sau afacerea dvs., într-o țară mai puțin dezvoltată care are nevoie de tehnologii moderne.

Mai precis, o companie care emite 50 000 de tone de CO2 pe an pentru activitățile sale (zboruri aeriene ale angajaților, încălzire birouri, consum de energie electrică etc.) va finanța un proiect într-o țară în curs de dezvoltare care reduce 50.000 de tone de CO2, dar mai ales contribuie la creșterea calității vieții oamenilor din acele zone sărace.

Spre exemplu, distribuirea de sobe de gătit mai eficiente („cookstoving projects”) pentru familiile din Africa contribuie nu numai la reducerea defrișărilor în aceste zone întrucăt este nevoie de mai puțin de lemn, dar mai ales la îmbunătățirea calității vieții acestor oameni defavorizați care au astfel acces la un mod mult mai sănătos de a găti, mai puțin costisitor și mai curat.

Sfaturi practice pentru reducerea amprentei de carbon:

  • Inlocuiti vechile corpuri de iluminat cu lampi si corpuri LED
  • Izolati-va casa si economisiti cel putin 35% din energie
  • Inlocuiti frigiderul daca acesta are mai mult de 15 ani vechime
  • Inlocuiti boiler-ul vechi cu un aparat mai eficient din punct de vedere energetic

Proiect Reducere Amprenta-de-Carbon

CO2 Calculator