SPOT

Vânzarile și cumparările SPOT de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, denumite generic certificate de carbon sau certificate CO2 înseamnă tranzactionarea acestor certificate cu plată și livrare imediată.

Pentru evitarea fraudelor de pe piata europeană a carbonului, Comisia European prin Registrul Unic European de emisii de carbon a creat un sistem electronic prin care certificatele livrate pot rămâne în „stand-by” până la 26h, până în momentul confirmării plătii acestora. Vă recomandăm acest tip de tranzactie pentru siguranta vânzărilor dumneavoastră de certificate de CO2.

În cazul cumpărărilor de certificate EUA, EUAA, CER sau ERU, vom fi alături de dumneavoastră pentru a gasi cel mai mic pret de pe piată. Cu ajutorul partenerilor noștri externi, companii specializate în trading-ul emisiilor de carbon atât la nivel bilateral, cât și pe bursele internationale specializate (The ICE – Londra, EEX – Leipzig, NASDAQ OMX etc.), vă vom oferi un pret avantajos pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră de conformare.

Vă vom acorda, în același timp, consultantă în alegerea momentului optim pentru cumpărarea sau vânzarea certificatelor de emisii de CO2 în functie de factorii care influentează pretul pe termen scurt sau mediu.

Echipa Carbon Expert vă sta la dispozitie pentru a vă ajuta sa vă optimizati tranzactiile cu emisii de gaze cu efect de seră astfel încât afacerea dumneavoastră să beneficieze în mod optim.

Carbon Expert Futures

CO2 Calculator