Sistemul European de Tranzactionare a Emisiilor

Cea mai importantă piată internatională de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră este piata Uniunii Europene, cunoscută sub denumirea de Schema europeană de comercializare a emisiilor de carbon EU ETS.

EU ETS a luat fiintă în 2005 și cuprinde peste 11.000 de instalatii poluatoare, precum și linii aeriene din cele 31 de tări europene membre ale EU ETS – tările UE la care se adaugă Norvegia, Islanda și Liechtenstein.  In politica schimbărilor climatice europene, EU ETS se dorește a fi unul din pilonii principali de mediu, acoperind aproape jumatate din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivelul UE.

În momentul actual, ne aflăm în cea de-a treia faza EU-ETS (2013 – 2020), legiferată de Directiva 2009/29/EC a Parlamentului European şi Consiliului din 23 aprilie 2009, care amendează Directiva 2003/87/EC în scopul îmbunătăţirii şi extinderii sistemului comunitar de comercializare a cotelor de emisii de gaze cu efect de seră. Această directivă se aplică celor 31 de state europene EU ETS, inclusiv României.

Cea de a treia faza EU ETS este semnificativ diferită de primele doua faze și se bazează pe reguli mult mai armonizate la nivelul Uniunii. In locul sistemului national de alocări de emisii, există acum un plafon maxim european  (EU-cap-and-trade), precum și un Registru Unic European de Emisii . O altă regulă o reprezintă licitatiile, fată de metoda alocărilor gratuite de până acum.

Echipa Carbon Expert vă sta la dispozitie pentru a vă ajuta sa vă optimizati tranzactiile cu emisii de gaze cu efect de seră ce se desfășoară la nivel european în cadrul EU ETS, astfel încât afacerea dumneavoastră să beneficieze în mod optim.

Aveti nevoie de o întelegere aprofundată a tranzactiilor de emisii de carbon din cadrul EU ETS?

Suntem aici pentru a vă oferi o întelegere cât mai vastă a pietei carbonului și a vă îndruma spre tipul de tranzactie care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

CO2 Calculator