Cu noi, avizele si autorizatiile de mediu devin mai usor de obtinut!

Carbon Expert este specialistul de care aveti nevoie in activitătile Dumneavoastră legate de protectia mediului inconjurator, conform legislatiei in vigoare.

Expertii nostri, certificati de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, sunt inscrisi in Registrul National al Elaboratorilor de Studii pentru Protectia Mediului.

Carbon Expert elaboreaza pentru compania sau institutia Dumneavoastra rapoarte de mediu, bilanturi de mediu, precum si rapoarte de impact asupra mediului, documente ce va sunt necesare pentru obtinerea autorizatiilor si avizelor de mediu.

Redactarea raportului de mediu trebuie sa respecte cerintele de continut impuse de legislatia in vigoare (HG 1076/2004) si reprezinta o parte a documentatiei planurilor sau programelor care identifica, descrie si evalueaza efectele posibile semnificative asupra mediului ca urmare a aplicarii acestora si se realizeaza în cadrul procedurii complete de evaluare de mediu, care drept scop obtinerea avizului de mediu pentru planuri si programe.

Elaborarea bilantului de mediu este necesara fie pentru obtinerea autorizatiei de mediu sau reinnoirea acesteia, fie pentru stabilirea obligatiilor de mediu, pentru situatiile care implica schimbarea titularului activitatii, incetarea activitatii, lichidarea etc. Conform cerintelor legale (OM 184/1997), bilantul de mediu se realizeaza cu respectarea unor cerinte explicite, ce difera in functie de tipul bilantului.

Bilantul de mediu este documentul care contine elementele analizei tehnice prin care se obtin informatii asupra cauzelor si consecintelor efectelor negative cumulate, anterioare, prezente si anticipate ale unei activitati, in vederea cuantificarii impactului de mediu efectiv. In cazul in care se identifica un impact semnificativ, bilantul se completeaza cu un studiu de evaluare a riscului.

 

CO2 Calculator