Emisiile de Carbon

Emisiile de gaze cu efect de seră, denumite generic emisii de carbon sau emisii de CO2, reprezintă gazele din atmosferă care absorb și emit radiatii infraroșii. Existenta unui echilibru între radiatiile infraroșii absorbite si cele emise este un element de importantă majoră pentru climă și mediul global.

Procesul emiterii necontrolate a gazelor cu efect de seră reprezintă cauza fundamentală a controversatului efect de seră din atmosferă, ce generează fenomenul de încălzire globală.

Principalele gaze cu efect de seră din atmosfera Pământului sunt vaporii de apă, dioxidul de carbon, metanul, oxidul de metan și ozonul.

Termenul de „efect de seră” este folosit cel mai adesea în vorbirea curentă pentru a evidentia contributia acestor gaze emise natural sau artificial la încălzirea atmosferei terestre prin modificarea permeabilitătii atmosferei la radiatiile solare reflectate de suprafata terestră.350px-Greenhouse_Effect.svg

Gazele de cu efect de seră cuprinse in Protocolul de la Kyoto sunt:

dioxidul de carbon (CO2)

metanul (CH4)

oxidul de azot (N2O)

hidrofluorocarburile (HFCs)

perfluorocarburile (PFCs)

hexafluorura de sulf (SF6).

Echipa Carbon Expert vă sta la dispozitie pentru a vă ajuta sa vă optimizati tranzactiile cu emisii de gaze cu efect de seră ce se desfășoară la nivel european în cadrul EU ETS, astfel încât afacerea dumneavoastră să beneficieze în mod optim.

Aveti nevoie de o întelegere aprofundată a tranzactiilor de emisii de carbon din cadrul EU ETS?

Suntem aici pentru a vă oferi o întelegere cât mai vastă a pietei carbonului și a vă îndruma spre tipul de tranzactie care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

CO2 Calculator