Expertiză în Proiecte Voluntare de Reduceri CO2

Piata voluntară internatională de carbon a cunoscut în ultima perioadă de timp o evolutie constant ascendentă, ca urmare a întelegerii necesitătii dezvoltării unor programe de dezvoltare durabilă în zone sarace sau regiuni mai putin favorizate, prin implicarea voluntară a diverșilor actori (companii, institutii, guverne etc.).

Certificatele voluntare de emisii sunt credite CO2 provenite din proiecte voluntare prin care s-au redus sau economisit gaze cu efect de seră, ca urmare a desfășurării unor activităti specifice.

Există câteva organizatii standard care certifica și emit credite voluntare de carbon, cele mai cunoscute fiind Gold Standard, Verified Carbon Standard și Climate Action Reserve.

Expertii noștri vă oferă consultantă în dezvoltarea proiectelor de obtinere a certificatelor voluntare de carbon (certificate VER si VCU) pentru companiile active in Romania în domeniul energiei regenerabile (eolian, solar, biomasa, biogaz, hidro), reciclării deșeurilor de mase plastice și aluminiu și multe alte tipuri de activităti ce genereaza economii sau reduceri de CO2.

De asemenea, Carbon Expert ofera servicii de consultanta in afara tarii pentru proiecte voluntare de reduceri de emisii de gaze cu efect de sera in Africa (“Cookstove project” in Malawi and “Water Benefit Project”).

Doriti să va reduceti amprenta de carbon pe care o generati prin activitătile pe care le desfășurati? Vă rugăm să ne contactati pentru a vă îndruma spre modalitatea optimă de realizare a acestei operatiuni.

peaceful_lake_wallpaper_landscape_nature_wallpaper_1920_1200_widescreen_1208

CO2 Calculator