Stiri

Piata de CO2 europeana 23.06.2021

Piata carbonului, EU ETS, in luna iunie 2021

Prețul certificatului CO2 pe bursa ICE ECX din Londra a deschis în această dimineață, 23.06.2021, sesiunile comerciale EUA la 53,75€/tCO2. Certificatul EUA a urcat peste 53 euro, câștigând constant pentru a treia zi consecutivă, pe măsură ce prețurile la energie au crescut și investitorii nu s-au retras, desi rezultatele licitațiilor de CO2 au fost mai slabe.

UE planifică un nou fond social prin extinderea pieței carbonului

Comisia Europeană va crea un „fond social de acțiune climatică” cu venituri dintr-o piață extinsă a carbonului, dacă va decide să includa emisiile din transporturi și clădiri în cadrul EU ETS, a declarat șeful DG Clima, Frans Timmermans. Discuții pentru a extinde EU ETS catre sectoarele transporturilor și construcțiilor se poarta în prezent la nivelul Comisiei Europene.

România și Polonia vor începe să închidă instalatii de cărbune din 2030

Un document divulgat la Bruxelles anunța planurile guvernului României de a elimina treptat cărbunele până în 2032, incepand cu 2030.

Principala utilitate a Poloniei, Centrala electrica din Belchatow si cea mai mare instalație cu emisii CO2 din EU ETS, va începe închiderea treptată a unităților pe lignit din 2030, potrivit unui draft de proiect publicat de guvernul regional din Lodz.

Germania vizează reducerea alocarilor sectorului aviatic

Germania susține încetarea rapidă a cotelor de carbon gratuite ale UE pentru companiile aeriene, potrivit unui document secret, crescând presiunea asupra sectorului, pe măsură ce acesta se reface încet după pandemie.

Sursa: Carbon Pulse, Londra

 

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator