Stiri

Piata de CO2 27.03.2019

Certificatul EUA a continuat să crească lent și constant, incepand de luni, 25.03.2019, închizând ieri cu 2,9% mai mult fata de ziua precedenta, la 21,55 Euro. Carbonul a ținut pasul cu pretul energiei din Germania, în timp ce pretul gazului a crescut cu 1,4%, iar cărbunele a avansat cu 1%.

Parlamentul britanic va organiza astazi o serie de “voturi indicative” cu privire la diferitele alternative ale acordului Brexit. Aceste voturi nu sunt obligatorii pentru guvern, dar vor arata ce opțiune poate susține Parlamentul. Cu toate acestea, nu este deloc clar dacă:
a) guvernul va adopta alternativa favorizată și va încerca să redeschidă acordul de retragere din UE
b) Uniunea Europeană ar fi dispusă să reia deschiderea discuțiilor privind acordul de retragere.

Perspectiva noastră pentru astazi si zilele urmatoare este, prin urmare, neutră. Se pare că trendul piaței de CO2 va continua să fie ascendent, în absența oricărei schimbări fundamentale. Cu toate acestea, este posibil să fie o zi liniștită, deoarece traderii se concentrează asupra evenimentelor din Parlament.

Se observa din graficul Fibonacci ca rezistența de 21,58 € a certificatului EUA va fi testată foarte repede, iar miscarea urmatoare poate fi îndreptată spre nivelul de sprijin 21,80-21,85 de euro.

Alte stiri EU ETS

·      Legătura dintre sistemele ETS din Elveția și  UE a fost aprobată si va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020;

·      Parlamentul European a acceptat propunerea de a majora obiectivul de reducere a emisiilor la 55% până în 2030, de la 40% in momentul prezent;

·      IETA (International Emissions Trading Association) va organiza o întâlnire cu privire la strategia EU ETS, în data de 2 aprilie 2019, la Bruxelles, iar consultantul nostru internațional privind emisiile de CO2, Casiana Fometescu, va fi prezenta la acest eveniment și vă va transmite in curand noutatile de pe piață.

Sursa: Carbon Reporter, Londra

For English, please press here.

 

 

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator