Stiri

Piata de carbon – 10.08.2016

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, tranzactioneaza operatiunile cu certificatele de emisii de CO2 astfel:

  • EUA spot: 4,79 Euro
  • EUA Futures Dec ’16: 4,80 Euro
  • CER Daily Futures 2016: 0,41 Euro
  • Brent Crude (petrol) Oct ’16: 45,21 USD

Solutii pentru stocarea energiei

Săptămâna trecută, revista de știri germană N-TV a publicat o posibilă soluție la problema stocarii energiei. Problema stocarii energiei este un factor cheie în politica energetică pentru ca, spre deosebire de cărbune și gaze naturale, care pot fi convertite permanent in electricitate, vantul si soarele nu sunt resurse disponibile în mod continuu.

Compania norvegiana EnergyNest a găsit o modalitate de a stoca în mod eficient energia, iar concernul german HeidelbergCement a fost, de asemenea, implicat în dezvoltarea acesteia. Rezultatul este un modul sub formă de cutii, care pot fi asamblate ca și cărămizi Lego cu alte unități, ajungand la marimea unui container.

CEO-ul EnergyNest, Christian Thiel, a subliniat o caracteristică specială a noului mediu de stocare: “Tehnologia noastră este simpla si ieftina si costă mai putin decat o baterie”. De asemenea, a numit sistemul ca fiind “testat si funcțional, reprezentand piesa lipsa de pana acum, care ne va permite să utilizăm energia regenerabilă, în viitor, mult mai eficient.”

Sursa: N-TV, Germania

© Casiana Fometescu

 

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator