Stiri

Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator 2017

Timp de un an, românii care au folosit site-ul de anunțuri OLX pentru a vinde și a cumpăra bunuri la mâna a doua au avut un impact direct asupra mediului înconjurător și au contribut la reducerea emisiilor de carbon cu 1.243.960 tone CO2, potrivit unui calcul efectuat de Carbon Expert si Allcot Group pentru OLX România.

Impactul este echivalent cu cel pe care l-ar avea 32 de milioane de copaci în 10 ani.

Calculul a fost realizat pe baza numărului de produse declarate vândute de către utilizatorii OLX la dezactivarea anunțurilor din ultimul an. Pentru studiu, au fost luate în considerare cele mai populare 28 dintre ofertele listate pe site-ul de anunțuri din categoriile Auto, Electronice și Electrocasnice, Casă și Grădină, Sport – timp liber, Mama și copilul și Modă și frumusețe.

“Raportul pe care l-am realizat pentru OLX România arată că emisiile de CO2 se diminuează semnificativ ca urmare a comerțului cu produse second-hand. Practic, cumpărând un produs la mâna a doua, prelungim viața acestui produs și reducem cantitatea de energie care ar fi consumată pentru producerea aceluiași produs nou.  Așadar, folosirea produselor vândute pe OLX este unul dintre modurile prin care putem influența cantitatea de CO2 care creează efectul de seră și prin care, cu toții, putem contribui la protejarea mediului înconjurător. Personal, am fost încântată de rezultatul acestui studiu. Pentru a traduce in termeni simpli ce înseamnă cantitatea de CO2 redusă prin intermediul tranzacțiilor OLX, pot să vă dau două exemple concludente. O centrala termoelectrica a unui oraș de 250.000 locuitori emite în jur de 1,2 milioane tone CO2, adică aproape aceeasi cantitatea de CO2 salvată prin tranzacțiile OLX. Mai mult chiar, vânzările de produse pe OLX contribuie la reducerea unei cantitati de CO2 pe care o companie aeriana europeana de talie medie o genereaza într-un an prin zborurile sale intra-comunitare, transportand peste 1,5 milioane  pasageri”, spune Casiana Fometescu, consultant CO2 în cadrul Carbon Expert.

Pentru a citi tot comunicatul de presa, va rugam accesati aici.

For English, please press here.

 

OLX_infografic_earth

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator