Stiri

Piata de CO2 – 25.09.2017

Certificatele de CO2 la bursa ICE – Intercontinental Exchange au fost tranzactionate astazi, 25.09.17, la urmatoarele preturi:

  • EUA spot:  6.64 Euro
  • EUA Futures Dec’17:  6.65 Euro
  • CER spot: 0,20 Euro
  • Brent Crude (petrol) Dec’17: 56.81 USD

Politici europene privind clima

Germania a devenit un actor cheie în politica climatică internațională în ultimii ani, desi nu si-a atins obiectivele naționale privind emisiile de carbon.  Prioritățile următorului guvern german vor trebui negociate după alegeri, in cazul unui guvern de coalitie cu Angela Merkel in frunte.

În timp ce rezultatul alegerilor este puțin probabil să modifice poziția Germaniei privind schimbarile climatice la nivel international, viitoarea politică guvernamentală va afecta probabil evoluția naționala privind clima.

Piața certificatelor europene de emisii a reactionat pozitiv și a arătat un mic plus în dimineața zilei de luni.
Saptamana trecuta, pe de alta parte, piata ETS a fost in scadere in cursul sesiunilor de tranzactionare, ceea ce a fost cauzat si de scaderea preturilor energiei in Germania.

În același timp, de remarcat fuziunile unor companii din cadrul ETS: ThyssenKrupp din Germania și Tata Steel din India au convenit să-și unească operațiunile europene pentru a crea cel de-al doilea mare producător de oțel din UE și una dintre cele mai mari companii emitente din EU ETS.

Pentru a afla mai multe despre politica germană în domeniul climei, vă rugăm să accesati aici.

Sursa: Carbon Brief si Advantag Brokerage

For English, please click here.
Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator