Stiri

Piata europeana de CO2

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, 11.12.2019, “Pactul ecologic european” (European Green Deal), un plan de măsuri ambițioase, menite să asigure trecerea la o economie circulară curată și sa amelioreze schimbărilor climatice, să reduca declinul biodiversității și poluarea. In acest sens, Comisia propune ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050, cu o legislatie specifica, care sa fie publicata pana in martie 2020.

Planul prevede investiții anuale suplimentare de 260 miliarde de euro doar în prima decadă, echivalente cu 1,5% din produsul intern brut al UE pe 2018.

Pe termen lung, Comisia estimează că cel puțin 25% din PIB va trebui alocat acțiunilor pentru combaterea schimbărilor climatice și trecerea la o economie “verde”.

Anuntul Comisiei a fost facut public in cadrul Conferintei ONU pe Schimbari Climatice COP25, care se desfasoara in aceste zile la Madrid si a generat o crestere a pretului EUA ieri, 11.12.2019, in jurul valorii de 25 euro/tCO2. In momentul prezent, certificatul EUA se tranzactioneaza la bursa ICE de la Londra cu 24.63 euro.

Sursa: Comisia Europeana, Bruxelles si ICE ECX, Londra

For English, please press here.

 

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator