Stiri

Piata EU ETS

Pretul carbonului devine atractiv pentru achizitii

Incepand cu 1 octombrie 2019, pretul certificatul EUA a scazut sub de 25 euro/tCO2,  corespunzator cu retracția preturilor de 38,2% din aceeasi perioada a anului 2018. Operatorii EU ETS au inceput  sa cumpere certificate în avans, ca urmare a scaderii prețului si temandu-se, in acelasi timp, de volatilitatea acestuia. Desi pretul certificatului EUA ar putea sa mai scada pana la 22 euro/tCO2, exista si posibilitatea cresterii acestuia în funcție de rezultatul Brexit și de alți factori externi.

Reforma sistemului EU ETS

În cursul anului 2020, sunt posibile alte reforme la directiva UE privind sistemul de comercializare a emisiilor, inclusiv o reducere a cotelor gratuite acordate companiilor aeriene.

Mai multe informatii despre acestea, precum si alte noutati de pe piata internationala a carbonului, va vom transmite saptamana viitoare. Consultantul nostru international, Casiana Fometescu, reprezinta Romania la „Conferinta internationala anuala IETA – EPRI – IEA privind emisiile de gaze cu efect de sera”, ce se desfasoara pe 3-4 octombrie la Paris si ne va prezenta concluziile acesteia, in curand.

Sursa: AitherCO2, Londra si IETA, Paris

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator