Stiri

Piata de CO2 – 19.07.2021

Prețul certificatului EUA la bursa de la Londra ICE ECX s-a deschis astazi, 19.07.2021, la 52,89 euro/tCO2, pe fondul anticiparii unui sprijin puternic al piețelor gazelor și energiei electrice.

Directiva privind energia regenerabilă – noi amendamente propuse de Comisia Europeana

Directiva privind energia regenerabilă va stabili un obiectiv in crestere pentru 2030, de a produce 40% din energie din surse regenerabile. Toate statele membre vor contribui la acest obiectiv și se propun obiective specifice pentru utilizarea energiei regenerabile în transport, sistemul central termic al oraselor, clădiri și industrie.

În plus, criteriile de durabilitate pentru utilizarea bioenergiei sunt consolidate, iar statele membre trebuie să elaboreze scheme de sprijin pentru bioenergie într-un mod care să respecte principiul utilizării biomasei.

Propunerea RED (Renewable Energy Directive) include prevederi consolidate pentru o încălzire urbană eficientă. Statelor membre li se cere să își mărească cota de termoficare si sa utilizeze energie regenerabila intr-o cota mai mare. Pentru a realiza acest lucru, terții vor avea acces la energie regenerabilă, cu anumite excepții.

În ceea ce privește rolul cogenerării, propunerea RED impune statelor membre să asigure eficiența energetică mai întâi în generarea, transmiterea și distribuția surselor regenerabile de energie, ca parte a criteriilor lor de autorizare.

UE a amendat producătorii germani de autoturisme cu un miliard de dolari pentru intelegeri secrete

Un articol recent de știri de pe site-ul web Kleanindustries discută o amendă impusă de Comisia Europeană marilor producători germani de autovehicule pentru a împiedica utilizarea dezvoltărilor tehnice care ar fi redus emisiile de CO2.

Daimler, BMW și Volkswagen, împreună cu diviziile lor, Audi și Porsche, au evitat să concureze pe tehnologii performante care ar fi putut diminua poluarea cauzată de autoturismele pe benzină și diesel.

A fost prima dată când Comisia Europeană a impus amenzi de coluziune pentru intelegeri in utilizarea dezvoltărilor tehnice sau, mai bine-zis, in neutilizarea acestora. Daimler nu a fost amendat după ce a dezvăluit cartelul Comisiei Europene.

Sursa: Cogen Europe & Energy in Demand

For English, please press here.

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator