Stiri

Piata de CO2 15.01.2019

Implicatiile Regulamentului MIFID II pentru piata de carbon

Astazi, 14.01.2019, certificatul de CO2 a inchis la bursa ICE ECX din Londra la pretul 22,58 Euro/EUA. Participantii pe aceasta bursa au atribuit scaderea usoara de 0,7% fata de ziua de vineri, 11.01.2019, preturilor scazute la energie. Maine se anticipeaza o volatilitate mai mare, ca urmare a stirilor politice care se asteapta, cu precadere cele privind votul Acordului Brexit in Parlamentul britanic.

Începând cu 1 ianuarie 2019, tranzactiile cu certificate de emisii de CO2 sunt considerate tranzactii financiare si, in acest scop, toate companiile care participă la aceste tranzacții financiare trebuie să urmeze o procedura transparenta de tranzactionare, conform Regulamentului european MIFID II.

In acest sens, companiile trebuie sa obtina codul LEI (Legal Enthity Identifier), sa completeze si sa transmita anumite documente privind entitatea care tranzactioneaza si reprezentantii sai legali.

Codul LEI este o identificare unică a entităților juridice care participă la comercializarea instrumente financiare, certificatele de CO2 fiind incluse in aceasta categorie. Regulamentul privind piețele instrumentelor financiare (“MIFIR”) a intrat în vigoare, făcând parte din pachetul legislativ mai amplu introdus prin Directiva privind piețele instrumentelor financiare 2014/65 / UE (MiFID II). Printre altele, aceasta introduce cerințele pentru entitățile care participă la tranzacțiile financiare care trebuie identificate printr-un cod de identificare a entității juridice (“LEI”).
Codul LEI este emis la nivel local și este necesar să aplicați online pentru a-l obtine: https://www.lei.direct/lei-services/your-lei-in-3-steps/

Dacă aveți nevoie de sfaturi pentru a obtine codul LEI, vă rugăm să luați legătura cu noi. In cazul in care aveti deja codul LEI, va rugam sa ne transmiteti o copie a acestuia pentru tranzactiile viitoare de CO2.

Pentru mai multe informatii privind setul de documente necesar a fi realizat inainte de tranzactionare, va stam la dispozitie.

For English, please press here.

Sursa: Comisia Europeana, Bruxelles si AitherCO2, Londra

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator