Stiri

Piata de CO2 08.09.2015

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, tranzactioneaza certificatele de emisii de CO2 astfel:

  • EUA spot: 8,07 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2015: 8,10 Euro
  • CER Futures Decembrie 2015: 0,50 Euro
  • Brent Crude (petrol) spot: 48,09 USD
  • Energie Germania Octombrie 2015: 31,80 Euro

Piata voluntara de CO2

Conform datelor publicate de Ecosystem Marketplace, producatorul de masini american, General Motors se afla pe primul loc in lista cumpărătorilor de credite de carbon voluntare. General Motors a cumparat 4,6 milioane de tone emisii de CO2, ca parte a unei inițiative interne de compensare voluntara  a 8 milioane de tone de CO2 până în 2015 pentru vanzarile de masini din divizia Chevrolet.

Raportul Ecosystem Marketplace mentioneaza 265 de companii care au cumparat, în mod voluntar, in perioada 2012-2013 credite de CO2, din sectoarele de activitate care nu sunt reglementate de legislatie specifica in domeniul emisiilor de gaze cu efect de sera, cum ar fi transportul, băncile, finanțe și asigurări, servicii și tehnologie. Cantitatea de CO2 cumparata de aceste companii, ca urmare a responsabilitatii interne fata de mediu, nefiind constransi legislativ, a fost de 16,5 milioane de tone în 2013.

Bancă engleza Barclays a fost cel de-al doilea mare cumpărător de emisii de carbon din proiecte voluntare de CO2, urmata de PG & E Corporation și firma de cosmetice braziliana Natura. Lista continua cu: Marks & Spencer Group, Bombardier Inc., Delta Air Lines, Microsoft Corporation, ANZ Banking Group, Allianz, Qantas Airways, Interface Inc., Deutsche Bank, National Australia Bank, Credit Suisse, Entergy, Bank of Montreal, TransAlta Corporation , TUI Group, British Sky Broadcasting.

La nivel global, se observa tendinta de constientizare si responsabilizre a companiilor private, care doresc sa contribuie la dezvoltarea durabila prin aceste investitii in proiecte verzi, de reduceri de emisii de CO2. Carbon Expert promoveaza astfel de proiecte voluntare verzi.

Mai multe informatii: https://carbonexpert.ro/calculator/

For English version, please press here.

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator