Stiri

Piata de CO2 – 07.07.2020

Pretul certificatului EUA a ajuns aproape de 30 euro ca urmare a achizitiilor speculative

Tranzactiile cu certificatele EUA s-au inchis la 29,39 euro marți seara, 7 iulie, la bursa ICE ECX din Londra. Pretul a atins cele mai mari valori din acest an, crescand cu aproximativ 50% de la începutul lunii martie, ca urmare a actiunilor de cumparare ale speculatorilor, ce au condus la un rezultat puternic al licitațiilor curente.

Mai mulți miniștri ai mediului din UE susțin majorarea obiectivului de emisii pentru 2030

Mai mulți miniștri ai mediului din UE si-au aratat in decursul lunii trecute sustinerea obiectivului de reducere a emisiilor de CO2 pentru 2030 la nivelul UE la 55%, sub nivelurile din 1990, unele țări dorind chiar să crească ambiția blocului european în continuare.

Viitoarea președinție germană a Consiliului de Ministri UE va menține în ordinea de zi politica climatica și piața de carbon a blocului,  încurajand acordurile dintre națiunile UE cu privire la un nivel de ambiție îmbunătățit pentru 2030.

Cancelarul german, Angela Merkel, a aprobat propunerea Comisiei Europene de a ridica obiectivul de reducere a gazelor cu efect de seră pentru 2030, între 50 și 55%. Mai mult, președintele francez, Emmanuel Macron, va prezenta în septembrie o nouă legislație climatică bazată pe propunerile consultatiei publice și va impulsiona ambiția reducerilor de emisii de CO2 la nivelul UE.

Creștere globală a emisiilor din energie în anul 2019, conform BP

Emisiile globale de CO2 provenite din consumul de energie au crescut cu 0,5% în 2019, mai putin fata de anul 2018, cand cresterea a fost de 2,1%, se arata in  Raportul anual privind energia, publicat in 17 iunie 2020 de catre BP, unul din jucatorii majori de pe piata petroliera.

Sursa: Carbon Pulse, Thomson Reuters, Londra

For English, please press here.
Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator