Stiri

Piata de CO2 – 02.08.2016

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, tranzactioneaza operatiunile cu certificatele de emisii de CO2 astfel:

  • EUA spot: 4,37 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2016: 4,39 Euro
  • CER Daily Futures 2016: 0,40 Euro
  • Brent Crude (petrol) spot: 42,84 USD

Noi sectoare in EU ETS

Pretul certificatelor de emisii a cunoscut in luna iulie o tendinta constanta de scadere, urmand indeaproape pretul petrolului, ajungand la cele mai mici niveluri din acest an. Previziunile pentru prima saptamana din august nu sunt optimiste, pretul putand scadea pana la 4.28 Eur/EUA.

Pe 20 iulie 2016, Comisia Europeana a publicat propunearea legislativa privind revizuirea directivei europene Effort Sharing Decision (ESD). Per ansamblu, propunerea Comisiei continua politica europeana privind mediul, catre o economie cu emisii zero, ca urmare a tintelor stabilite la Summitul pe schimbari climatice de la Paris de anul trecut.

Mai precis, propunerea legislativa include obiectivele nationale ale statelor membre UE privind reducerea emisiilor de CO2 in acele sectoare ale economiei care nu sunt incluse in Schema de tranzactionare europeana a emisiilor EU ETS pentru perioada 2021 – 2030, precum transportul rutier, constructiile, agricultura si sectorul deseurilor. In acelasi timp, aceasta propunere a fost insotita de comunicarea Comisiei Europene privind Strategia Europeana privind mobilitatea cu emisii reduse si o alta propunere legislativa privind integrarea sectorului agricol (“land use”) in Cadrul European 2030 privind clima si energia (EU 2030 Climate and Energy Framework).

Sursa: Comisia Europeana, Bruxelles

© Casiana Fometescu

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator