Stiri

Piata de carbon europeana, 19.08.2020

Revenirea pretului certificatului EUA

Certificatul EUA a crescut cu 3% luni 17.08 și cu 1% marți, 18.08, inchizand marti la 26.55 euro pe bursa ICE ECX din Londra. S-a putut observa, in acese zile, un sprijin puternic la 25 euro, mai ales printr-o cerere speculativa, care a condus prețul spre o revenire pe termen scurt.

Cu toate acestea, in aceasta lună s-au observat îngrijorări economice mai mari, precum si piețe de energie mai slabe, iar oferta de certificate la licitatii a fost redusa la jumatate.

UE finanteaza companie ArcelorMittal cu 13,8 milioane de euro într-un proiect de captare CO2

UE a acordat 13,8 milioane de euro unui proiect care vizează implementarea unor tehnologii avansate de captare a carbonului la instalațiile din Belgia ale producătorului de oțel ArcelorMittal și depozitarea emisiilor în Marea Nordului.

Firmele germane riscă „dubla povară” din partea Schemei EU-ETS și a sistemului național

Peste 900 de instalații din Germania acoperite de Schema europeana EU-ETS  se confruntă cu o reducere a lichidității în urma lansării sistemului național de comercializare a emisiilor (nEHS), ce va functiona incepand cu anul viitor. Conform analistilor, cele două scheme vor impune o „dublă povară” care nu poate fi compensată pe termen scurt, ci doar după un an și jumătate.

Spania confirmă închiderea instalatiilor electrice pe cărbune, de 1,2 GW până în 2022

Guvernul spaniol a aprobat in luna august închiderea altor trei centrale electrice pe cărbune până în 2022, reducând în continuare capacitatea de cărbune a acestei țări, fiind de altfel în continuă scădere în ultimele luni.

UE și Elveția vor conecta platformele de comercializare a emisiilor din luna septembrie

O uniune planificată a piețelor de carbon din UE și Elveția va fi operațională din septembrie, conform declaratiei Comisiei Europene, oferind companiilor cresterea numarului potențialilor parteneri privind comercializarea emisiilor de CO2.

Sursa: Carbon Pulse, Londra și Euractiv, Bruxelles

For English, please press here.
Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator