Stiri

Piata de carbon 31.03.2015

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, si-a deschis operatiunile cu certificatele de emisii de CO2 in scadere:

  • EUA spot: 6,85 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2015: 6,88 Euro
  • CER Futures Decembrie 2015: 0,42 Euro
  • Brent Crude (petrol) Aprilie 2015: 55,36 USD
  • Energie Germania Martie 2015: 31,25 Euro

Piata internationala voluntara de carbon

In perioada 2-4 aprilie 2015, va avea loc la Istanbul cea mai mare conferinta din regiune in domeniul pietei voluntare de CO2, Istanbul Carbon Summit. In Turcia, nu exista legislatie in domeniul emisiilor de gaze cu efect de sera, fapt pentru care piata voluntara de carbon reprezinta singura altenatativa pentru dezvoltatorii de proiecte de reduceri de emisii de CO2 si de eficienta energetica.

In cadrul conferintei Gold Standard, consultantul Carbon Expert, Casiana Fometescu, a fost invitata sa sustina o prezentare privind “Piata internationala de CO2 – prezent si perspective de viitor”.

Gold Standard, cu sediul principal in Elvetia, este cea mai importanta organizatie de certificare a proiectelor voluntare in domeniul emisiilor de gaze cu efect de sera, fiind recunoscuta de catre Convenția Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCCC) pentru proiectele sale (peste 1000 de proiecte la nivel mondial si peste 35 milioane tone de CO2 salvati din atmosfera). Reputatia Gold Standard (GS) este data si  de pretul mult mai mare cu care se tranzactioneaza certificatele emise (VER) in comparatie cu toate celelalte standarde internationale (Ex: media pretului GS in 2013 a fost de 9 USD/VER in comparatie cu media generala 5 USD/certificat voluntar).

Dupa participarea noastra la Istanbul, va vom tine la curent in legatura cu noutatile aparute in domeniu.

 

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator