Stiri

Piata de carbon 3.12.2015

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, tranzactioneaza certificatele de emisii de CO2 astfel:

  • EUA spot: 8,56 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2015: 8,57 Euro
  • CER Futures Decembrie 2015: 0,53 Euro
  • Brent Crude (petrol) spot: 43,20 USD
  • Energie Germania ‘2016: 29,10 Euro

Piata Internationala de CO2

In aceste zile, se desfasoara la Paris Conferinta ONU privind schimbarile climatice (30 noiembrie 2015 – 11 decembrie 2015).

Christiana Figueres, secretarul executiv al Conventiei ONU privind schimbarile climatice este un sustintor ardent al conceptului de compensare a emisiilor de CO2 de catre indivizi si firme. Nouă companii, printre care Aviva, Sky, Fuji Xerox și Dow Chemical, s-au alăturat Christianei Figueres, prezentand beneficiile compensarii emisiilor de carbon, in cadrul negocierilor climatice din această săptămână de la Paris.

Într-un video lansat ieri, managerii acestor companii explica strategiile adoptate privind neutralizarea emisiilor de CO2, rezultate din activitatile curente, provocările și oportunitățile de abordare a acestora. Companiile din întreaga lume, inclusiv Microsoft, Land Rover și Marks & Spencer au adoptat strategii diferite de compensare e emisiilor de CO2 pentru a le permite să-si atinga obiectivele propuse privind reducerea acestor emisii.

Un studiu recent arata ca aceste companii au reusit sa-si reduca emisiile directe, rezultate din reducerea consumului de energie, cu 17%, ca urmare a implementarii obiectivului de reducere a amprentei de carbon. Prin sprijinirea proiectelor de compensare CO2, companiile investesc în mediu și in comunitățile locale, oferind beneficii dincolo de reducerea emisiilor de carbon.

Sursa: IETA, Paris

For English, please press here.

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator