Piata de carbon 27.08.2015

În aceste zile se desfasoara la Stockholm Săptămâna Mondială a Apei. Sute de experți, practicieni, factori de decizie, oameni de afaceri și tineri profesioniști din diverse sectoare de activiate și țări s-au reunit in Suedia in scopul promovarii unui nou mod de gândire, a schimbului de ideei in ceea ce priveste noi soluții pentru provocările legate de apă, din ziua de aztazi.

La nivel mondial, in prezent, ar exista apa suficienta pentru toata lumea. Insa, distribuirea inegala a resurselor, face ca apa sa fie inca un bun foarte rar pentru 663 de milioane de locuitori, conform datelor publicate recent de UNICEF.

Interesul crescut fata de aceasta resura vitala, a determinat Fundatia Gold Standard, una din organizatiile internationale recunoscute care certifica proiecte de reduceri voluntare de emisii de efectde sera, sa creeze un standard si pentru apa: “Water Benefit Standard”.

Principalele obiective ale proiectelor care vizeaza certificarea sub standardul “Water Benefit Standard” sunt urmatoarele:

  • sa ofere apa potabila comunitatilor locale defavorizate
  • sa conserve apa prin scaderea consumului
  • sa asigure alte beneficii sociale si de mediu comunitatilor locale

For English, please press here

 

CO2 Calculator