Stiri

Piata de carbon 23.03.2016

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, tranzactioneaza operatiunile cu certificatele de emisii de CO2 astfel:

  • EUA spot: 4,83 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2016: 4,90 Euro
  • CER Futures Decembrie 2016: 0,37 Euro
  • Brent Crude (petrol) Mai 2016: 41,36 USD

Prețului carbonului: o oportunitate pentru mediul de afaceri

Cel puțin 40 de guverne și 23 de orașe, state și regiuni din întreaga lume au adoptat mecanisme de stabilire a prețurilor de carbon sau sunt in curs de implementare. Mai mult de 1.000 de companii private isi calculeaza si neutralizeaza, in mod voluntar, emisiile de dioxid de carbon sau intenționează sa faca acest lucru în următorii doi ani.

Microsoft a fost una dintre primele companii care si-au stabilit o taxă interna pe carbon, voluntară,  în urmă cu patru ani, fiind un exemplu in ceeace priveste strategia adoptata. Taxa a revigorat un ciclu virtuos de conștientizare a responsabilitatii pentru mediu, precum și inovarea în cadrul Microsoft, cu beneficii atat pentru companie, cat si pentru intreaga planeta. Aceasta taxa pe carbon, introdusa de Microsoft, a fost recent recunoscuta de către ONU la COP21 de la Paris, ca un model inovativ de stabilire a prețului carbonului, demn de replicare la scara largă.

În primii trei ani, Microsoft a redus emisiile de CO2, la nivelul companiei, cu 7,5 milioane tCO2e, prin investiții în eficiență energetica si implementarea de noi tehnologii, proiecte de energie verde, precum și alte proiecte de carbon.

Pentru a citi intreg articolul, va rugam accesati aici.

 

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator