Stiri

Piata de carbon 22.04.2016

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, a incheiat operatiunile cu certificatele de emisii de CO2 astfel:

  • EUA spot: 5,56 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2016: 5,59 Euro
  • CER Futures Decembrie 2016: 0,40 Euro
  • Brent Crude (petrol) Mai 2016: 44,71 USD

 

Marsul “Cu bicicleta la mare”, aflat intr-al zecelea an, a incheiat un parteneriat cu CARBON EXPERT pentru neutralizarea amprentei de CO2

Expeditia “Cu bicicleta la mare” incepe sambata 23 aprilie, cu plecare la 8:30 din Bucuresti, urmand traseul Lehliu – Drajna – Amara. Ciclistii isi vor petrece noaptea la Amara si vor continua a doua zi, duminica 24 aprilie, pe traseul Slobozia – Giurgeni – Kogalniceanu – Plaja Leon din Navodari. Intoarcerea la Bucuresti se face cu autocare, duminica noaptea. Biletele au fost epuizate inca de acum trei saptamani.

Viteza medie de deplasare va fi de 20 de km/h, cu pauze de hidratare si hrana la fiecare 20, respectiv 40 de kilometri. In popasuri, ciclistii au la dispozitie banane, portocale, ciocolata, biscuiti si bauturi isotonice. Convoiul de ciclisti va ajunge pe plaja din Navodari in jurul orei 19.00, duminica seara.

“Nu e o competitie, ci un mars, iar tinta lui este de a duce cat mai multi ciclisti amatori pana la capat. Si nu, nu al puterilor, pentru ca avem un autocar in care cei obositi se pot urca pe traseu. E o cursa a solidaritatii, pentru ca misiunea fiecaruia dintre noi e sa-l ajutam pe vecinul de pluton s-o incheie cu bine” spune Lucian Mindruta, fondatorul expeditiei.

Cursa la mare e prima dintr-o serie de ture de amatori asistate. Anul acesta, organizatorii propun ture in Delta, la Sinaia, la Cazanele Dunarii si in Transilvania. Detalii pe www.cubicicletalamare.com

In premiera, marsul la mare are o amprenta de carbon zero. Emisiile de gaze cu efect de sera ale masinilor de insotire si ale autocarelor sunt neutralizate prin achizitia de credite de carbon de la compania romaneasca Carbon Expert, in parteneriat cu ALLCOT Group.

Trei parteneri importanti sunt alaturi de ciclisti anul acesta, nu doar in timpul cursei, ci si prin promovarea evenimentului si a produselor legate de efortul sportiv: Mega Image, MOL Romania si Danone.

Asistenta tehnica va fi asigurata de Giant Romania. Masinile de insotire sunt puse la dispozitie de Tiriac Auto, iar transportul bicicletelor si al hranei e in sarcina DB Schenker Romania. Intre ceilalti parteneri se numara Coca-Cola Hellenic si Isostar. Convoiul va fi monitorizat de Politia Romana.

Cursa a beneficiat de o campanie de promovare realizata prin intermediul DigiFM si Digi24.

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator