Stiri

Piata de carbon 23.02.2021

Prețul certificatului de carbon

Prețul certificatului EUA pe bursa ICE ECX din Londra a deschis în această dimineață, 23.02.2021, sesiunile comerciale EUA la 38,30 € / tCO2, avand o tentinta de scadere pe fondul revenirii conditiilor de vreme din Europa.

Uniunea Europeană a demarat procedură de infringement împotriva României pentru legislația privind emisiile industriale.

Comisia Europeană a trimis joi, 18.02.2021, României o scrisoare de punere în întârziere prin care îi cere să își aducă legislația națională în linie cu Directiva UE privind emisiile industriale. Această scrisoare de punere în întârziere reprezintă, de fapt, deschiderea formală a procedurii de infringement. România are acum la dispoziție două luni pentru a remedia deficiențele identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia ar putea decide să le trimită un aviz motivat.

“Sistemul juridic din România nu garantează implementarea unor obiective cheie din Directivă, în special acela că instalațiile pot să funcționeze numai dacă au autorizație. Pe de o parte, în forma actuală, sistemul legal din România prevede penalități foarte mici și inadecvate, care nu asigură eficiența, proporționalitatea și descurajarea cerută de Directivă. Pe de altă parte, autoritățile române nu reușesc să implementeze actuala legislație într-o manieră coerentă la nivel administrativ (de exemplu prin suspendarea funcționării instalațiilor fără autorizație), în timp ce justiția din România nu reușește să pună în aplicare sancțiunile”, subliniază Comisia Europeană. Profit.ro

Sursa: ICE ECX Londra & Profit.ro

For English, please press here.

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator