Stiri

Piata de carbon 2.06.2015

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, si-a deschis operatiunile cu certificatele de emisii de CO2 in scadere:

  • EUA spot: 7,24 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2015: 7,28 Euro
  • CER Futures Decembrie 2015: 0,44 Euro
  • Brent Crude (petrol) spot: 64,9 USD
  • Energie Germania Iunie 2015: 29,24 Euro

Evenimente internationale: Carbon Expo Barcelona

Saptamana trecuta, in perioada 26-28 mai, a avut loc la Barcelona cea mai importanta conferinta in domeniul schimbarilor climatice: Carbon Expo 2015.

Principalele subiecte discutate au fost: pretul carbonului pe plan international, finantarea in domeniul schimbarilor climatice, transformarea sectorului energetic intr-unul verde, EU ETS la 10 ani de la infiintare, transparenta decizionala si asteptarile formale de la Conventia ONU de la Paris.

“Daca pana acum am asistat la intalniri internationale care erau disparate in ceea ce priveste asteptarile si interesele participantilor, anul acesta, la Barcelona, am observat cum liderii politici si cei de afaceri si-au unit fortele pentru a promova reducerea emisiilor la nivel global, unificarea pietelor locale si regionale de carbon, tehnologiile verzi si modalitati de finantare a acestora. Mai mult chiar, Banca Mondiala a creat un grup de lucru compus din actori diversi, interesati in domeniul schimbarilor climatice, care sa se axeze pe analiza crearii unei piete unice de carbon, precum si pe design-ul acestei viitoare piete”, declara Casiana Fometescu, consultant Carbon Expert.

Ca o recunoastere a importantei protejarii mediului inconjurator, Majestatea Sa, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, a deschis acest eveniment. La Conferinta au participat aproximativ peste 2200 de vizitatori din 109 tari, 300 de  vorbitori din toate colturile lumii si 100 de expozanti, ceea ce reprezinta o crestere cu 30% fata de anul trecut. In acelasi timp, s-au organizat 27 de workshop-uri si multe alte evenimente specifice.

b61a5cceead83d141cfc5e288d94f432

 

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator