Stiri

Piata de carbon 14.07.2015

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, si-a inchis operatiunile cu certificate de emisii de CO2 in crestere. De altfel, ca urmare a compromisului negociat cu Grecia, preturile au fost ascendente pe toate bursele:

  • EUA spot: 7,76 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2015: 7,80 Euro
  • CER Futures Decembrie 2015: 0,44 Euro
  • Brent Crude (petrol) spot: 58,51 USD
  • Energie Germania Septembrie 2015: 32,10 Euro

Piata voluntara internationala de CO2

Conform Raportului 2015 Ecosystem Marketplace, cumparatorii voluntari (companii sau indivizi) cheltuiesc aproximativ 4.5 miliarde de dolari pentru a combate efectele incalzirii globale prin investitii in proiecte verzi, certificate international de catre organizatii standard, recunoscute de Organizatia Natiunilor Unite. De asemenea, in ultimii 10 ani, piata voluntara de carbon a tranzactionat peste 1 miliard de tone de CO2, conform aceluiasi Raport.

Piata voluntara de carbon reprezinta totalitatea actiunilor companiilor private si indivizilor care, nefiind constransi de vreo legislatie impusa, isi dedica eforturile pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, prin calcularea si reducerea amprentei lor de carbon si cumpararea certificatelor de CO2 voluntare, recunoscute si emise de organizatii standard de certificare, precum Gold Standard din Elvetia sau Verified Carbon Standard din SUA.

Beneficiile pentru companii ale acestor actiuni voluntare, de sustenabilitate si dezvoltare durabila se regasesc, intr-o prima faza, in promovarea imaginii de lideri pe o piata noua in care trendul emergent “zero CO2 sau zero carbon” va deveni, in cele din urma, o conditie obligatorie.

Va stam la dispozitie pentru mai multe detalii sau puteti sa accesati aici.

For English version, please press here.

Screen Shot 2015-07-13 at 23.14.47

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator