Stiri

Piata de carbon 12.10.2015

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, tranzactioneaza certificatele de emisii de CO2 astfel:

  • EUA spot: 8,33 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2015: 8,35 Euro
  • CER Futures Decembrie 2015: 0,61 Euro
  • Brent Crude (petrol) spot: 53,13 USD
  • Energie Germania Octombrie 2015: 32,80 Euro

Piata europeana de CO2 EU ETS

Dupa o săptămâna foarte calma și echilibrata, prețul certificatelor de carbon a crescut semnificativ, cu mai mult de 20 de cenți pe certificat, fata de vineri, 09.10.2015. Tranzactiile futures decembrie 2015 au înregistrat un nivel de 8,35 euro.

In lunile următoare, situatia de pe piata va fluctua in functie de declarațiile politice și editoriale cu privire la Summit-ul pe  schimbari climatice de la Paris, din decembrie, insa fara dezechilibre majore. Deși, la nivel global, deciziile așteptate sunt foarte importante, acestea vor avea un efect minim asupra EU ETS. Doar un rezultat absolut dezamăgitor al Summit-ului ar putea avea un impact negativ asupra prețului certificatelor europene. Mai degrabă, se presupune că, odată cu creșterea cererii și dorința scazuta de a vinde surplusul de certificate existent, prețul va continua să crească calm.

Ca urmare a cresterii prețurilor certificatelor EUA, aceeasi tendinta a cunoscut-o si pretul certificatelor CER. Acesta se tranzactioneaza acum cu aproape 20% mai mult decât la sfarsitul trecute.

Sursa: Advantag Brokerage Gmbh., Germany

For English version, please press here.

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator