Stiri

Piata de carbon 13.08.2015

Bursa de la Londra, ICE – Intercontinental Exchange, si-a inchis operatiunile cu certificate de emisii de CO2 in crestere. Contrar tendintelor celorlalte piete, pretul certificatului de carbon a cunoscut un trend ascendent in aceasta saptamana.

  • EUA spot: 8,15 Euro
  • EUA Futures Decembrie 2015: 8,20 Euro
  • CER Futures Decembrie 2015: 0,47 Euro
  • Brent Crude (petrol) spot: 49,49 USD
  • Energie Germania Septembrie 2015: 32,91 Euro

Piata internationala de CO2

Reprezentanții celor 193 de state membre ONU au identificat in aceasta luna 17 obiective ambițioase de dezvoltare echitabila si durabilă, care vor fi adoptate de șefii de guverne la summit-ul ONU de la New York, ce va avea loc la sfârșitul lunii septembrie. In plus, acordul prevede eliminarea saraciei și a foametei in toate tarile lumii până în 2030 (“sărăcia oriunde în lume și în oricare din formele sale”). Mai mult decât atât, accesul la asistență medicală și educație ar trebui să fie îmbunătățite și egalitatea de gen ar trebui să facă progrese.

Unul dintre cele 17 de obiective propuse este lupta împotriva schimbărilor climatice. În acest context, importanța negocierilor privind un acord internațional cu caracter obligatoriu privind schimbările climatice a fost evidențiata din nou. Acest acord ar trebui să fie semnat anul acesta, în luna decembrie, la Conferința ONU privind schimbările climatice de la Paris.

In acelasi timp, inceputul aceste luni a fost marcat de stiri pozitive de pe continentul american.  Presedintele american, Barack Obama, a anuntat masuri semnificative privind combaterea schimbarilor climatice. Pentru prima data in Statele Unite, companiile de energie trebuie sa isi reduca emisiile de CO2, in mod obligatoriu, cu 32% pana in 2030, fata de nivelul din 2005.

In acelasi timp, un număr semnificativ de bine-cunoscute companii americane au decis sa investeasca, in mod voluntar, peste 140 de miliarde de dolari, in proiecte de reduceri de emisii de CO2, neutralizandu-si emisiile de carbon prin cumpararea creditelor voluntare de CO2.

For English version, please press here.
Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator