Stiri

Piata de carbon 09.02.2021

Prețul certificatului de carbon

Prețul certificatului EUA pe bursa ICE ECX din Londra a deschis în această dimineață, 09.02.2021, sesiunile comerciale EUA la 38,10 €/tCO2 si a scazut sub 38 €/tCO2 in cursul diminetii, ca urmare a anuntului facut de bursa  ICE ca isi va reloca tranzacționarea de certificate de carbon EU ETS din Londra în Olanda în al doilea trimestru al acestui an, din cauza limitelor impuse de Brexit.

Prețul EUA și-a continuat creșterea in prima zi din aceasta  săptămâna, 08.02.2021, atingând recordul de la înființarea EU ETS, cu prețul de 39.80€/tCO2, susținut de prețurile tot mai mari la energie, cauzate de condițiile meteo cu temperaturi negative din anumite părți ale Europei,  precum si anunțurile diverșilor analiști economici privind noi câștiguri pentru această săptămână.

ZF Live: România este pe ultimul loc la investițiile în mediu

Într-un interviu acordat ZF Live, fondatoarea Carbon Expert, Casiana Fometescu, a precizat faptul ca “România este pe ultimul loc la investiţiile în mediu, deşi a existat finanţare. Situația companiilor industriale este una dramatică, pentru că au de cumpărat peste 2 milioane de certificate de carbon până la finalul lunii aprilie, fiecare având un preț de 38 de euro”.

Puteți urmări interviul complet aici:

https://m.zf.ro/zf-live/zf-live-casiana-fometescu-fondatoarea-carbon-expert-romania-ultimul-19906498

Pentru mai multe informații despre situația României comparativ cu celelalte tari europene privind poluarea din ultimii ani, precum si procentul veniturilor provenite din licitațiile de certificate si investite in proiectele de mediu din fiecare tara europeana, puteți accesa Raportul Comisiei Europene “2020 EU Climate Action Progress Report 2020“.

Sursa: Bursa ICE ECX & Carbon Pulse, Londra & Ziarul Financiar.

For English, please press here.

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator