Stiri

Raportul IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change)

29.04.2014

Cel mai recent raport realizat de Grupul Interguvernamental privind Schimbarile Climatice al Organizatiei Națiunilor Unite arată că este nevoie de o acțiune colectivă la nivel global și în mod semnificativ pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră , în scopul de a menține încălzirea globală sub 2 °C. Raportul IPCC mentioneaza ca orice ezitare si amanare a problemei incalzirii globale va face mai dificila si mai scumpa din punct de vedere tehnologic realizarea acestui deziderat.

În ceea ce privește tendințele actuale , raportul constată urmatoarele:

  • În ciuda unui număr tot mai mare de politici de atenuare a schimbărilor climatice , emisiile de gaze cu efect de seră produse de om au crescut mai rapid in perioada 2000-2010 decât în fiecare din cele trei decenii anterioare.
  • Criza economică globală din 2007/2008 a redus doar temporar emisiile de gaze cu efect de sera (GES).
  • Emisiile totale de carbon din perioada 2000-2010 au fost cele mai mari din istoria omenirii. În 2010, emisiile totale GES au fost în jurul valorii de 49 gigatone de CO2 sau echivalent, ceea ce reprezinta 7 tone de CO2 pentru fiecare persoană de pe planetă ).
  • Aproximativ jumătate din totalul emisiilor de dioxid de carbon emise între 1750 și 2010 au avut loc în ultimii 40 de ani.

Pentru accesarea raportului, va rugam sa apasati aici.

Sursa: Comisia Europeana, DG Clima
mobile phone spy

Leave a Comment (0) ↓
CO2 Calculator