Certificate Verzi

Tranzactii Eficiente si Sigure

Piata certificatelor verzi este reglementata in Romania de Legea 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie si Ordonanței de urgență nr. 57/2013, ce transpun in legislatia nationala propunerea Comisiei Europene privind tintele climatice si pe energie pana in anul 2020, cunoscuta sub numele de 20-20-20 (“2020 Climate and Energy Package”).

Conform acestor reglementari legislative, Romania trebuie sa ajunga in anul 2020 sa produca cel putin 20% din energia electrică nationala din surse regenerabile.

Certificatele Verzi primite de catre producatorii de energie electrica din surse regenerabile sunt documente care atesta o cantitate de 1 MWh de energie electrica produsa de acestia. Numărul de certificate acordat este diferit in functie de tehnologie sau domeniu (eolian, solar, biomasa, biogaz, hidro), conform actelor legislative mentionate mai sus.

Tranzactionarea cerificatelor verzi se realizeaza pe piata OPCOM si se supune Regulamentului
de organizare si functionare a Pietei de Certificate Verzi, respectiv Ordinului ANRE nr. 15 / 2005.

Carbon Expert va ofera servicii de consultanta in ceea ce priveste tranzactionarea certificatelor verzi si va ajuta in gasirea partenerului de care aveti nevoie in vanzarea sau cumpararea certificatelor verzi, in functie de nevoile Dumneavoastra.

Cu noi, beneficiati de acces rapid la potentiali cumparatori sau vanzatori, lichiditate si maxima seriozitate. Contactati-ne!

CO2 Calculator